Konkurrencer med modelbiler

Konkurrencer med modelbiler

maxresdefault (3)Man kan samle på modelbiler med flere forskellige sammenhænge i samlingen. Man kan også samle på bilerne med flere forskellige formål. Nogen samler på modelbiler bare for at have en hobby og for at have noget at gå op i. Og så er valget faldet på modelbiler; måske fordi man har en interesse for biler. Nogen samler på bilerne, fordi de synes, at de er flotte at kigge på, og de derfor gerne vil have dem “udstillet” derhjemme. Og så kan man også samle på modelbiler for at deltage i ræs med dem.

Hvis man vil deltage i ræs med sin modelbil, kræver det naturligvis, at man har valgt at have en fjernstyret modelbil. Man kan køre ræs mange steder i landet, og det kan være en fordel at være medlem af en modelbilklub. Klubberne går nemlig sammen i en organisation, hvor de skiftes til at holde løb rundt om i landet.

Det koster en hel del tid og ikke mindst penge at køre ræs med modelbiler, og derfor skal det selvfølgelig være noget, som man brænder rigtig meget for.

Mange kan godt lide at køre ræs med deres modelbiler, fordi de godt kan lide den slags løb. Men her er det ikke en selv som person, der deltager. Ellers kunne man have kørt gokart, speedway, motorcross eller så meget andet. Men her risikerer man ikke selv at komme til skade, og man kan stå uden for banen, når man deltager, med det fulde overblik. Så det er en anden måde at udleve sin passion om at køre ræs på.

Bilerne kan godt komme op på en hastighed af 90 km/t, så der er stadig god fart på. Når man kører et løb, gøres det ligesom i Formel 1. Der køres et indledende heat, hvor man kæmper om en god position i finaleheatet. Derfor minder det meget om anden motorsport, selvom det er med små biler, som man styrer fra lang afstand.