Hvad er modelbiler?

Hvad er modelbiler?

En modelbil er ganske simpelt en model af en bil, som navnet også fortæller. Det er en lille udgave af en bestemt bil, og det ligner altid ganske godt. Der kan være forskel på antallet af detaljer, men det er egentlig bare en miniatureudgave af en rigtig bil.

Exclusive-diecast-model-cars-in-vitrine-top-modelsUmiddelbart kan en modelbil godt ligne et stykke legetøj for mange. Men det er oftest fordi, man ikke helt forstår meningen med dem, som dem, der interesserer sig for det, kan se så tydeligt. Modelbiler er nemlig et stort samlerobjekt for rigtig mange mennesker. Ligesom man kan samle på så meget andet, kan det være en stor passion at samle på modelbiler. Man kan lave sit eget lille museum, og det er en hel del mere praktisk i forhold til at have fx veteranbiler. Så hvis man interesserer sig for biler, er det en god måde at udtrykke det på.

Der kan være stor forskel på modelbiler. For det første findes der flere forskellige størrelser:

  • Skala 1:43. Dette er en meget populær størrelse, og disse biler måler typisk 8-12 cm i længden.
  • Skala 1:24. Biler med denne størrelse er ca. 16-19 cm i længden. Størrelsen giver lidt flere detaljer, og oftest kan døre, bagklap og motorklap åbnes.
  • Skala 1:18. Disse størrelse biler har alle detaljer med, da de måler hele 22-26 cm i længden. Her kan man nærstudere motorrum, bagagerum, indtræk og meget mere.

At samle på modelbiler er ofte en stor passion for samleren. Man ser også tit en god sammenhæng i samlingen. Det kan være, at man samler på modeller af biler, man på et tidspunkt har ejet eller ejer. Det kan også være, at man kun samler et bestemt mærke. Måske er man på jagt efter komplette samlersæt. Nogen samler udelukkende på brandbiler, sportsvogne, franske biler og så videre. Der er mange måder at gøre det på, men uanset hvad kan det være en sport i sig selv at opstøve lige de biler, man gerne vil eje.